The Young Lady Business Academy, van een droom naar een werkelijk plan

Je bekijkt nu The Young Lady Business Academy, van een droom naar een werkelijk plan
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ervaringen

Doelen bereiken, overtuigend spreken, zelfprofilering, vrouwen aan de top maar vooral het najagen van je eigen droom. Dit zijn onderwerpen waar ik ontzettend veel over mocht leren tijdens de Young Ladies Business Academy 3.0.

Elske doets, de initiatiefnemer van de academy en zakenvrouw van het jaar in 2017 bedacht dit om meiden een unieke kans te geven om dichterbij hun droom te komen. In de hedendaagse wereld waar mannen nog altijd een groot aandeel hebben in de top van het bedrijfsleven is het voor vrouwen nog altijd lastig een plekje daarin in te nemen. Tijdens de academy leert zij meiden hoe je zelfverzekerd in je schoenen kunt staan en je droom kunt verwezelijken.

Mijn droom is het starten en het leiden van mijn eigen bedrijf. Afgelopen schooljaar deed ik mee met het programma Jong ondernemen waarmee ik samen met een groepje het bedrijf Just-In-Case oprichtte en we kofferhoezen verkochten. Hier maakte ik voor het eerst kennis met het ondernemerschap en wilde er graag mee door gaan. Deze droom transformeerde ik in de Young Ladies Business Academy naar een werkelijk plan. Dit jaar richt ik een nieuw bedrijf op waarmee ik groeikaarten ga verkopen. Dit zijn wenskaarten met kleine zaadjes in het papier, waarmee je jouw wens kunt planten in de grond zodat jouw geschreven wens uitgroeit tot een duurzame herinnering.

2 juli, alweer een maand geleden nu ik dit schrijf, was het dan zover de eerste dag van de academy. Na een nacht bij het gastgezin reed ik samen met een andere young lady naar de academy. Hier werden we verwelkomd door Elske en leerde ik alle andere meiden kennen. Die dag kregen wij lezingen en workshops van powervrouwen zoals; Annemarie Renes van Asselen, Femke Heast, Mariëtte Hamer.

De dagen daarna waren ook gevuld met workshops en lezingen met elk een onderwerp, zo leerden we over marketing, netwerken en leiderschap. Zoals de lezing van Nancy Trom over zelfprofilering, met deze workshop werd het heel duidelijk dat als je onzeker bent je een masker op hebt, en als je je bewust bent van dat masker je hem heel makkelijk af kan doen. En de lezing van Else Hardjopawiro een modeontwerpster die onder andere in de Vogue stond. Zij liet zien dat tegenslagen je verder helpen in het leven en verkeerde keuzes niet bestaan. En dat we de wedstrijd niet winnen van iemand anders maar van onszelf. Dapne Feller vertelde ons hoe ons brein werkt en hoe je daardoor makkelijker kan omgaan met stres. Andere powervrouwen deze week waren Loes Berkhout, Lies Verburg, Angelique Jehenson, Annemarie Joristsma, Marja Wagenaar, Aukje Kuijpers, Nancy Pronk en de twee winnaressen van de vorige jaren Freddie Prins en Merel Poppeliers.

Woensdag stond een excursie op het programma naar den Haag, met een bezoek aan de eerste kamer waar de voorzitter Ankie Broekers-Knol haar carrièreverhaal vertelde en als verrassing ook een bezoek aan onze eigen

Minister president Mark Rutte. We mochten hem allemaal een vraag stellen, en hadden een interessant gesprek met hem. Een van de dingen die hij ons vertelde was dat we ons door niemand mochten laten tegenhouden om onze droom werkelijkheid te laten worden. Ontzettend gaaf om deze succesvolle man te ontmoeten. Die dag liet powervrouw Zahira Zudam ons ook zien dat succesvol zijn niet het enige is dat waardevol is. Kwetsbaar zijn is ook kostbaar. Met twee voeten op de de grond blijven staan.

Vrijdag was het tijd om onze droom en alles wat we hebben geleerd te presenteren voor de jury. Ik moet zeggen dat ik dat best wel spannend vond, ik kwam namelijk met een van mijn leerdoelen hierheen om beter te leren presenteren. Ik was tevreden over mijn presentatie. In de namiddag kwam de uitslag. Paulien won verrassend en zeker verdiend de young Ladies Business Academy 3.0.

Ik ben ontzettend dankbaar al deze bijzondere mensen ontmoet te hebben. Ik heb ontzettend veel respect voor alle sprekers en hun bijzondere verhalen maar zeker ook voor alle young ladies. Iedereen heeft zijn eigen droom en ik heb er alle vertrouwen in dat deze droom uitkomt voor iedereen. Ik ben ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen om aan deze week te mogen deelnemen.

Heb jij ook een droom een ambitie, wil je hier dichterbij komen, en ben jij tussen de 15 en 24 jaar? Geef je dan snel op voor de volgende young Ladies business academy

Meer informatie vind je op https://www.ylba.nl/ en https://www.elskedoets.nl/ladybusinessacademy/