Meehelpen aan initiatieven?

Wat leuk! We zijn hard opzoek naar organisaties en bestaande initiatieven waarmee we samen zichtbare impact kunnen maken voor mens en natuur. 

Per jaar zetten we tenminste twee initiatieven op in de thema’s eenzaamheid en natuurbehoud. En we vinden dat het leukst om dat SAMEN te doen met enthousiaste organisaties, commissies, clubjes, stichtingen, of individuen.
Want we geloven in meer SAMEN, is SAMEN meer. Zullen we samen impact maken?

Wat kan jij doen?

Wordt Wishgrower! ->

Zou je graag mee willen denken en helpen met initiatieven of lijkt het je leuk om gewoon leuk om af en toe te horen waar we mee bezig zijn? Meld je dan aan als Wishgrower!

Wat kun doen als Wishgrower?

2 x per jaar Wishgrower post

We sturen je 2x per jaar een mail met de initiatieven waar we mee bezig zijn en houden je op hoogte van onze eigen groei. (Een nieuwe kaart, een planttip of ontwikkeling.)

Denk mee

We zijn altijd opzoek naar leuke nieuwe ideeën. Denk mee over ontwikkelen van nieuwe initiatieven en samenwerkingen.

Deel & promoot

Om zo veel mogelijk mensen met de initiatieven mee te laten doen, moeten we bekendheid genereren. We informeren je over nieuwe initiatieven, zou jij ze kunnen delen?

Help mee met initiatieven

Per initiatief kijken welke hulp nodig is, we informeren jou als je kan helpen. Je kunt dan zelf kijken of je in de gelegenheid bent om iets bij te dragen.

Meld je aan

Criteria voor een initiatief

We hebben verschillende criteria opgesteld om een duidelijk beeld te scheppen welke initiatieven binnen onze visie zouden passen. Een initiatief moet aan de volgende 5 criteria voldoen:

Een initiatief moet passen binnen het thema Eenzaamheid of natuur. Een voorbeeld van een initiatief is dus een kaartjes actie om eenzame jongeren te verbinden.

Een initiatief moet een directe zichtbare impact hebben. De initiatieven die we opzetten zijn zichtbaar, meetbaar en dragen niet bij aan een groter doel op de lange termijn.

Een voorbeeld wat niet geschikt is: Geld doneren aan een organisatie dat op de lange termijn onderzoek wilt doen naar het verminderen van eenzaamheid.

Voorbeelden die wel geschikt zijn: Een dag organiseren voor 75 eenzame ouderen dat hen samenbrengt en daarna penvrienden maakt. Een ander voorbeeld: Een knutselpakket maken dat in heel Nederland opgevraagd kan worden voor bijenhuisjes, en deze samen met een groep kinderen maken en hen wat vertellen over de bijen. 

Een initiatief moet een direct/indirect bereik hebben van tenminste 75 mensen. We vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen kunnen motiveren om mee te doen aan een initiatief of mensen te kunnen helpen met een initiatief.

Voorbeeld direct bereik: Een kaartjes actie organiseren waarbij meer dan 75 eenzame mensen een kaartje ontvangen. Voorbeeld indirect bereik: Meewerken aan het tot stand brengen van een natuurpad dat toegankelijk is voor alle mensen in Nederland.

Het is mogelijk om een SMART doelstelling te koppelen aan een initiatief. Zo kunnen we onze initiatieven meetbaar maken en overzien. Samen weten we waar we aan beginnen. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Als we samen een initiatief starten zullen we beginnen het het opstellen van deze doelstelling.

Een initiatief moet te koppelen zijn aan een landelijk thema dat op lokale schaal wordt uitgevoerd. Of heeft een landelijke impact maar wordt op lokale schaal uitgevoerd.

Voorbeelden:

Landelijke impact: Nationale opschoondag, dit is een landelijke actie om de natuur schoner te maken. Een initiatief is om hieraan mee te doen, en hier een actiepakket voor op te stellen die mensen uit heel Nederland kunnen bestellen zodat ze mee kunnen doen.

Regionale impact: Deze actie zou ook regionaal uitgevoerd kunnen worden in de regio van een aantal wishgrowers. Hierbij zou de natuur in een geselecteerd gebied opgeschoond worden. Echter heeft dit ook landelijke impact, iedereen heeft toegang om dat gebied te zien. 

Samen een initiatief opzetten?