Een duurzame boodschap in een bloeiend kaartje

Laten we wat meer naar elkaar en onze omgeving omkijken!

Laten we deze boodschap even uitleggen 🙂

Op dit moment voelen 4 op de 10 mensen zich eenzaam

En in de wereld waarin we nu leven, neemt dat aantal eenzamen alleen maar toe… (NOS)

De cijfers maken wel duidelijk hoe belangrijk het is, elkaar te stimuleren, om meer naar elkaar om te kijken.

Een beetje naar elkaar omkijken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Iets eenvoudigs als een handgeschreven kaartje kan al een glimlach op iemands gezicht toveren en ervoor zorgen dat diegene zich gezien voelt. En dat gevoel dat iedereen er bij kan horen en mee kan doen vinden wij heel belangrijk. Daarom starten we initiatieven om mensen meer voor elkaar te laten betekenen, zodat er meer sociale betrokkenheid ontstaat. 

Maar naast dat we naar elkaar om kijken mogen we onze omgeving niet vergeten!

Oplossingen voor grote klimaat problemen zijn complex, maar één ding is zeker: we kunnen allemaal ons steentje bijdragen. Wip jij ook wat steentjes in je tuin? Heb jij een insectenhotel of een vogelhuisje?

We zien en horen het overal, onze omgeving heeft meer aandacht nodig. Ben jij je bewust van je eigen omgeving?

In de afgelopen 30 jaar zijn bijvoorbeeld het aantal insecten in Nederland met 76% gedaald. Een insectenhotel in je tuin is bijvoorbeeld een gastvrije start om de natuur dichtbij huis te krijgen. Een vogelhuisje ophangen of een fruitboom in je tuin zetten, het zijn leuke dingen om je wereld een beetje beter te maken. Want de wereld is van iedereen.

Simpele dingen als, koffiedik gebruiken als compost, afval scheiden, en je kleding een 2e kans geven, steentjes wippen in je tuin of je pakt een keer extra de fiets, het zijn mooie bijdragen en ze kosten niets. Maar ze ondersteunen wel de oplossingen van complexe problemen, als de vermindering van de plastic soup, en verbeteren de biodiversiteit, en remmen de klimaat verandering. En zo kunnen we allemaal een steentje bijdragen. 

Daarom besteden wij, Grow a Wish,  5% van onze netto-omzet aan sociale initiatieven, en starten we onze bijdragen aan een gezonde omgeving, waarbij we mensen stimuleren om meer naar elkaar en onze omgeving om te kijken. En jij kunt met ons meedoen. Lees je nog even verder?

En daar hebben we onze duurzame groeikaarten voor! Een persoonlijke boodschap die je op kan sturen, om eenzaamheid tegen te gaan en om de natuur een beetje te helpen.

Maar wat is een
groeikaart eigenlijk?

Een groeikaart van
Grow a Wish is een wenskaart die gemaakt is van gerecycled papier met bloemenzaadjes erin verwerkt. Hierdoor kun je de kaart in de grond planten.

En uit deze groeikaart komen hele mooie plantjes of bloemen!

Benieuwd hoe onze groeikaarten worden gemaakt?

Het begint allemaal in Zuid-Afrika

Vlakbij Kaapstad stad wordt het groeipapier gemaakt in een fabriek waar mensen uit de lokale bevolking de kans krijgen om op te bloeien.

De werkloosheidsgraad is in Zuid-Afrika één van de hoogste in de wereld.

De fabriek is daarom zo ingericht om zoveel mogelijk lokale ongeschoolde werknemers een baan te bieden. Dit klinkt misschien een beetje gek en niet zo efficiënt voor onze westerse begrippen. Maar deze wijze van werken is in dit gebied heel belangrijk, het stimuleert de lokale economie en geeft de lokale bevolking meer perspectief. De werknemers hebben zo een stabiel inkomen, een fijne werkomgeving, en daardoor een gezonde basis om hun leven op te bouwen.

Het papier maken werkt als volgt:

In de omgeving wordt papier ingezameld bij scholen en lokale bedrijven, waarna het wordt verwerkt tot pulp om er daarna zaden aan toe te voegen. Vervolgens worden de vellen papier met de hand geschept, gedroogd en gesneden in het juiste formaat. Hierdoor is iedere kaart uniek.

Bedrukking in Nederland

Het gerecyclede groeipapier wordt daarna in Nederland duurzaam bedrukt met onze kaartendesigns. Tijdens dit proces wordt er geen hitte gebruikt zodat de zaadjes niet geroosterd worden. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke inkten die niet schadelijk zijn voor de natuur.

Wij zijn blij dat we op deze duurzame manier mogen werken, eerlijk kunnen vertellen over onze processen en mensen in Zuid-Afrika de kans mogen geven om op te bloeien.

Laten we samen impact maken!

Zodra jij een kaartje koopt, help je mee.
Door het planten van de kaart is er minder onnodig afval en zorg je voor een verbetering van de biodiversiteit!

En wij zorgen ervoor dat 5% van de netto omzet gebruikt wordt voor een van onze sociaal initiatieven.

Hoe werkt dat?

Met verschillende partners zetten we initiatieven op op het gebied van eenzaamheid en natuur. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan de kaartjesregenactie, waarbij we eenzame mensen een kaartje sturen. Ook hebben we een actie opgezet waarbij we kindertekeningen verzamelden op groeipapier en deze bij eenzame ouderen bezorgd hebben. 

Bij het afrekenen kies jij het initiatief waar jouw order aan bijdraagt. Verder hoef je niks te doen. Wil je meehelpen met initiatieven? Dat kan, meld je aan als wishgrower en dan nemen we snel contact met je op. 

Initiatieven:

kaartjesregen

Kaartjesregen

We gaan het kaartjes laten regenen! We hebben een speciale #kaartjesregen groeikaart ontworpen die jij kan opsturen en die terecht komt bij iemand die eenzaam is.

Groeikaart; bijen en vlinder mix

Wishgrowers gezocht!

Heb jij goede ideeën om een steentje bij te dragen of ken jij organisaties die dit wellicht samen met ons willen doen? We zijn opzoek naar partners waarmee we samen sociale initiatieven op kunnen zetten.

Stel nu jouw kaartenpakketje samen

Stel een pakketje samen van 5 kaartjes en krijg 20% korting met de code 20%vanaf5

We hebben jouw hulp nodig!

In het kort, heel veel impact dus. We hebben alleen één probleem, we kunnen het niet alleen. Help je mee?

Wat kun je doen?

Zo creëren we samen impact &
maken we de wereld een stukje mooier <3