Hoe groeien de kaarten?

Stap 1:
Maak de kaart goed vochtig door hem bijvoorbeeld onder de kraan te houden.

2.planten

Stap 2:
Leg de kaart binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand en dek het af met ongeveer 2 cm aarde.

3.groeien

Stap 3:
Geef de kaart elke dag een beetje water zodat het papier vochtig blijft en laat je verassen!

Tips om uw groeikaart op zijn mooist te laten bloeien

  • Bedenk voor u uw kaart plant welk seizoen het is. De geschikste tijden voor het planten buiten zijn van half mei tot en met oktober. In een potje binnen kan het gehele jaar door.
  • Is het winter? dan kan de grond erg koud zijn. De kaartjes ontkiemen het beste als de grond rond kamertemperatuur is. U kunt hiervoor zorgen door de grond even bij de kachel te leggen en het daarna een beetje vochtig te maken met lauw/warm water.
  • Wij raden potgrond aan als voedingsbodem voor de groeikaarten omdat in potgrond goede meststoffen zitten die het ontkiemen van de kaart kunnen bevorderen in tegenstelling tot tuinaarde waar deze stoffen niet in zitten.
  • Plantjes hebben water nodig en dat betekent groeikaartjes ook. Vergeet daarom niet elke dag een beetje water te geven, dit hoeft niet veel te zijn. zorg ervoor dat het kaartje een beetje vochtig blijft, zo kunnen de zaden ontkiemen. Vind je dagelijks water geven toch lastig? Doe een doorzichtige plastic zak om je potje heen, zo blijft het vocht in de grond zitten, hou er wel rekening mee dat er geen schimmel ontstaat.
  • Als uw plantje groter is geworden, kunt u hem overstekken waardoor het plantje meer ruimte krijgt om verder te groeien.
  • Denk eens terug aan de wens die op de kaart staat, met een beetje liefde groeit alles beter.

Welkom in de Grow a wish tuin.

Wij planten al onze kaarten zelf en laten hier ons resultaat zien.

Deel jouw grow a wish moment & resultaat
met #growawish & #wensenlatengroeien

Sluit Menu