groei tips

Stap 1:

Maak de kaart goed vochtig door hem onder de kraan te houden.

Stap 2:

Leg de kaart binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand en dek het af met ongeveer 2 cm aarde.

Stap 3:

Geef de kaart elke dag een beetje water zodat het papier vochtig blijft en laat je verrassen!

Op de achterkant van de kaart staat met welke van deze zaadjes je verrast zult worden.

Vergeet me nietjes

Bijen en vlinder mix

Basilicum en tomaaat

Zuid-Afrikaans groeipapier

De Grow a Wish groeikaarten worden gemaakt in een bijzondere papierfabriek in Zuid-Afrika. In deze fabriek krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om uit te bloeien. In de omgeving wordt papier ingezameld bij scholen en lokale bedrijven, waarna het wordt verwerkt tot pulp en er zaden aan worden toegevoegd. Vervolgens worden er vellen papier van gemaakt, gedroogd en gesneden in het juiste formaat.  In Nederland aangekomen worden ze bedrukt. Wij zijn dankbaar dat we op deze duurzame manier mogen werken en mensen de kans te geven om uit te bloeien.

Video afspelen

Groei-tips

  • Bedenk voor je je kaart plant welk seizoen het is. De meest geschikte tijden voor het planten buiten zijn van half mei tot en met oktober. In een potje binnen is planten het hele jaar mogelijk.
  • Is het winter? Dan kan de grond erg koud zijn. De kaartjes ontkiemen het beste als de grond rond kamertemperatuur is. Je kunt hiervoor zorgen door de grond even bij de kachel te leggen en het daarna een beetje vochtig te maken met lauwwarm water.
  • Wij raden potgrond aan als voedingsbodem voor de groeikaarten omdat in potgrond meststoffen zitten die het ontkiemen van de kaart bevorderen, in tegenstelling tot tuinaarde, waar deze stoffen niet in zitten.
  • Planten hebben water nodig en dat betekent groeikaarten ook. Vergeet daarom niet elke dag een beetje water te geven. Zorg ervoor dat het kaartje een beetje vochtig blijft, zo kunnen de zaden goed ontkiemen. Vindt je dagelijks water geven toch lastig? Doe een doorzichtige plastic zak om je potje heen, zo blijft het vocht in de grond zitten.
  • Als het platje groter is geworden, kun je hem overstekken waardoor het plantje meer ruimte krijgt om verder te groeien.

Grow a Wish tuin

Deel jouw grow a wish moment & resultaat
met #growawish & #wensenlatengroeien

Verkooppunt
worden?

Wij verkopen onze kaarten aan enthousiaste ondernemingen die samen met ons extra geluksmomentjes willen creëren. Heb jij zo’n onderneming? Neem dan contact met ons op voor informatie over alle mogelijkheden. 

Een ontwerp laten maken?

Onze kaarten zijn in te zetten als wenskaart, geboortekaartje, visitekaartje, relatiegeschenk, bedrijfskerstkaart, of gepaste herdenkingskaart bij een uitvaart. Samen met jou maken wij een gepast ontwerp naar jouw wens.