groei tips

Stap 1:
Maak de kaart goed vochtig door hem bijvoorbeeld onder de kraan te houden.

Stap 2:
Leg de kaart binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand en dek het af met ongeveer 2 cm aarde.

Stap 3:
Geef de kaart elke dag een beetje water zodat het papier vochtig blijft en laat je verassen!

Handgemaakt zuid-afrikaans papier

Tips om uw groeikaart op zijn mooist te laten bloeien

  • Bedenk voor u uw kaart plant welk seizoen het is. De meest geschikte tijden voor het planten buiten zijn van half mei tot en met oktober. In een potje binnen is planten het hele jaar mogelijk.
  • Is het winter? Dan kan de grond erg koud zijn. De kaartjes ontkiemen het beste als de grond rond kamertemperatuur is. U kunt hiervoor zorgen door de grond even bij de kachel te leggen en het daarna een beetje vochtig te maken met lauwwarm water.
  • Wij raden potgrond aan als voedingsbodem voor de groeikaarten omdat in potgrond meststoffen zitten die het ontkiemen van de kaart bevorderen, in tegenstelling tot tuinaarde, waar deze stoffen niet in zitten.
  • Planten hebben water nodig en dat betekent groeikaartjes ook. Vergeet daarom niet elke dag een beetje water te geven, dit hoeft niet veel te zijn. Zorg ervoor dat het kaartje een beetje vochtig blijft, zo kunnen de zaden ontkiemen. Vindt u dagelijks water geven toch lastig? Doe een doorzichtige plastic zak om je potje heen, zo blijft het vocht in de grond zitten, zorg er wel voor dat er geen schimmel ontstaat.
  • Als uw plantje groter is geworden, kunt u hem overstekken waardoor het plantje meer ruimte krijgt om verder te groeien.
  • Vergeet niet terug te denken aan de wens die op de kaart stond, met een beetje liefde groeit alles beter.    ♥

Welkom in de Grow a wish tuin.

Wij planten al onze kaarten zelf en kunnen hierdoor het resultaat laten zien.

Deel jouw grow a wish moment & resultaat
met #growawish & #wensenlatengroeien

Sluit Menu
×

Winkelmand