Mijn verhaal

Hii! We kennen elkaar nog helemaal niet… Laat ik me even voorstellen, ik ben Fabiënne Overbeek, en ben 2 jaar geleden Grow a Wish gestart als alternatief voor de verjaardagskaarten die ik alsmaar weggooide.

Duurzaam geluksmomentjes koesteren

Hii! Wat tof dat we zo digitaal kennis kunnen maken. Mijn naam is Fabiënne Overbeek en ik ben de eigenaresse van Grow a Wish, dat ik in 2018 heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

Ik neem je graag mee in mijn verhaal. Lees je mee?

Al sinds ik klein meisje was, ben ik erg ondernemend. Zo ben ik bij meerdere organisaties vrijwilliger en vond ik het altijd leuk om dingen te organiseren. In 2018 mocht ik via school deelnemen aan het programma Jong Ondernemen en maakte ik kennis met ondernemerschap door met een groepje een eigen bedrijf starten. Dit was ontzettend leuk en na de landelijke finale dacht ik in de tram naar huis: ondernemen is tof en hier moet ik iets mee doen.

Naast school sport ik fanatiek in de polsstokverspring-sport (Fierljeppen). Een maand na de landelijke finale van Jong Ondernemen brak ik hierbij mijn enkel. Dit kwam hard aan, want dit betekende dat ik mijn Nederlandse titel op het Nederlands kampioenschap niet kon verdedigen. In eens kreeg veel ruimte in mijn agenda en ging me beseffen hoe druk je bent met de weg naar een momentopname, zoals een Nederlands kampioenschap. Ik ben me toen gaan afvragen: Gaat het alleen om die dag, dat moment, die beker? Zou het niet veel leuker zijn om meer te kunnen genieten van de weg ernaar toe? Ik ken veel mensen die van punt naar punt leven en een bomvolle agenda hebben. Ik ben toen gaan beseffen dat, ondanks mensen veel moeite steken in het creëren van speciale momenten met elkaar, door drukke agenda’s en verplichtingen zo’n moment ook weer heel snel vervliegt. De wereld gaat maar door en de druk is hoog, kijk maar naar bijvoorbeeld de toename in burnouts.

Dit bleef kriebelen en met de ruimte in mijn agenda ging ik opzoek naar iets, waarbij ik geluksmomentjes langer kon vasthouden. Al snel was mijn moeder jarig en kreeg ze zoals elk jaar veel verjaardagskaarten. Erg leuk maar ook zonde, want eeuwig bewaren is geen optie. En zomaar die leuke kaart weggooien voelt ook verkeerd. Zo ging ik opzoek en ontdekte ik groeipapier. Duurzaam papier gemaakt van gerecycelde materialen met kleine zaadjes erin verwerkt. Hierdoor hoef je een wenskaart niet weg te gooien, maar stop je hem in de grond en groeit de geschreven wens letterlijk uit tot een duurzame herinnering in de vorm van een bloem of plant.

Met dit idee schreef ik me in voor de Young Lady Business Academy van Elske Doets. 3 Weken later kreeg ik de uitnodiging om mee te mogen doen en leerde ik in een week tijd veel over het zakenleven en ontmoette ik veel ambitieuze meiden waar ik vandaag de dag nog steeds contact heb. Na deze week begon ik aan mijn bedrijfsplan en schreef ik me een half jaar later in bij de Kamer van Koophandel. Ik kon van start!

Nu, anderhalf jaar later, verkoop ik meerdere collecties kaarten in verschillende winkels en maak ik ontwerpen op maat. Ik kan met trots zeggen dat we geluksmomentjes langer kunnen vasthouden en creëren door middel van groeikaarten.

Maar hoe leuk het ook is om een geschreven wens te krijgen, sommige wensen kun je nu eenmaal niet laten uitgroeien op papier. Dit besef ik me al te goed. Ik ben daarom opzoek naar deze bijzondere wensen, om ze vervolgens samen te kunnen vervullen. We gebruiken een deel van onze omzet hiervoor, maar we kunnen dit helaas niet alleen. Wil jij helpen een geluksmoment te realiseren? Meld je dan geheel vrijblijvend aan als wishgrower. Je krijgt dan elke maand een mailing met alle wensen, waaraan je iets kunt bijdragen. Dit kun je al doen door bijvoorbeeld je netwerk te delen, als vrijwilliger te helpen of een bepaalde wens voor een deel te sponsoren. Zo kunnen we samen zoveel mogelijk geluksmomentjes realiseren.

Ik verwelkom je graag bij Grow a Wish

Liefs,

Fabiënne