Laten we wat meer naar elkaar en onze omgeving omkijken!

Een duurzame boodschap in een bloeiend kaartje

Laten we deze boodschap even uitleggen 🙂

Op dit moment voelen 4 op de 10 mensen zich eenzaam

En in de wereld waarin we nu leven, neemt dat aantal eenzamen alleen maar toe…

De cijfers maken wel duidelijk hoe belangrijk het is om elkaar te stimuleren om meer naar elkaar om te kijken.

En een beetje naar elkaar omkijken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Iets heel kleins kan iemand al een glimlach op zijn gezicht toveren en ervoor zorgen dat diegene zich gezien voelt. En dat gevoel vinden wij heel belangrijk. Alles om ervoor te zorgen dat niemand zich alleen hoeft te voelen. <3

Maar naast dat we naar elkaar om moeten kijken mogen we onze omgeving niet vergeten!

De plastic soup, klimaatverandering en verslechterde biodiversiteit. Het zijn grote structurele problemen die steeds meer zichtbaar worden om ons heen.

We zien en horen het overal, onze omgeving heeft het zwaar te verduren.

In de afgelopen 30 jaar zijn bijvoorbeeld het aantal insecten in Nederland met 76% gedaald. Dit allemaal door steeds meer vervanging van groen voor grijze bebouwing. Oplossingen voor deze grote problemen zijn complex, maar één ding is zeker: we kunnen allemaal ons steentje bijdragen. (Met het liefst iets minder steentjes in de tuin 😉 Daarom initiëren we met 5% van de netto-omzet sociale initiatieven om bij te dragen aan een gezonde omgeving. En die initiatieven stimuleren mensen om ook meer naar elkaar om te kijken.

En daar hebben we onze duurzame groeikaarten voor!
Een persoonlijke boodschap die je op kan sturen, om eenzaamheid tegen te gaan en om de natuur een beetje te helpen.

Maar wat is een groeikaart eigenlijk?

Een groeikaart is een ansichtkaart die gemaakt is van speciaal groeipapier. In dit papier zitten zaadjes verwerkt waardoor je deze kaart in de grond kan planten.

En uit deze groeikaart komen hele mooie plantjes!

Benieuwd hoe de groeikaarten worden gemaakt?

Het begint allemaal in Zuid-Afrika

Vlakbij Kaapstad stad wordt het groeipapier gemaakt in een fabriek waar mensen uit de lokale bevolking de kans krijgen om uit te bloeien.

De werkloosheidsgraad is namelijk in Zuid-Afrika één van de hoogste in de wereld.

De fabriek is daarom zo ingericht om zoveel mogelijk lokale ongeschoolde werknemers een baan te bieden. Dit klinkt misschien een beetje gek en niet zo efficiënt voor onze westerse begrippen. Maar deze wijze van werken is in dit gebied heel belangrijk, het stimuleert de lokale economie en geeft de lokale bevolking meer perspectief. De werknemers hebben zo een stabiel inkomen, een fijne werkomgeving, en daardoor een stabiele basis.

Het papier maken werkt als volgt:

In de omgeving wordt papier ingezameld bij scholen en lokale bedrijven, waarna het wordt verwerkt tot pulp en er zaden aan worden toegevoegd. Vervolgens worden er vellen papier van gemaakt, gedroogd en gesneden in het juiste formaat. 

Bedrukking in Nederland

Op dit gerecyclede groeipapier wordt daarna in Nederland duurzaam gedrukt. Tijdens dit proces wordt er geen hitte gebruikt zodat de zaadjes niet geroosterd worden en wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke inkten die niet schadelijk zijn voor de natuur.

Wij zijn trots dat we op deze duurzame manier mogen werken, transparantie kunnen geven over onze supplychain en mensen de kans mogen geven om uit te bloeien.

Laten we samen impact maken!

Zodra jij een kaartje koopt, creëer jij impact.
Door het planten van de kaart is er minder onnodig afval en zorg je voor een verbetering van de biodiversiteit!

En wij zorgen ervoor dat 5% van de netto omzet gebruikt wordt voor een sociaal initiatief die jij zelf kiest.

Hoe werkt dat?

Met verschillende partners zetten we initiatieven op op het gebied van eenzaamheid en natuur. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan de kaartjesregenactie, waarbij we eenzame mensen een kaartje sturen. Ook hebben we een actie opgezet waarbij we kindertekeningen verzamelden op groeipapier en deze bij eenzame ouderen bezorgd hebben. 

Bij het afrekenen kies jij het initiatief waar jouw order aan bijdraagt. Verder hoef je niks te doen. Wil je meehelpen met initiatieven? Dat kan, meld je aan als wishgrower en dan nemen we snel contact met je op. 

Initiatieven:

kaartjesregen

Kaartjesregen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Groeikaart; bijen en vlinder mix

Upcoming:
Help de bij

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

We hebben jouw hulp nodig!

In het kort, heel veel impact dus. We hebben alleen één probleem, we kunnen het niet alleen. Help je mee?


Wat kun je doen?

Zo creëren we samen impact &
maken we de wereld een stukje mooier <3