Transferwise 20 under 20

Je bekijkt nu Transferwise 20 under 20
  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Ervaringen

Alweer een maand geleden werd ik geselecteerd om deel te nemen aan TransferWise 20 under 20. Dit is een internationale wedstrijd voor ondernemers onder de 20 jaar georganiseerd door het bedrijf TransferWise. Naast het wedstrijdelement krijgen alle finalisten de mogelijkheid om te netwerken met Europese top ondernemers, zoals de CEO van Skype, Innocent en Transferwise  en mede-ondernemers uit heel Europa.

Top 5 

TransferWise was voor mij een hele toffe ervaring. Ik was super blij toen ik na mijn eerste examens de mail las met de uitnodiging en erachter kwam dat ik ook nog eens bij de top 5 zat. De finale duurde twee dagen. Helaas heb ik van de twee dagen maar één dag mee mogen maken vanwege mijn laatste examen.

Op de tweede dag mocht ik pitchen voor de jury. Nog een beetje zenuwachtig kwam ik het gave kantoor van TransferWise binnen, dat een oud industrieel theehuis is geweest. Ik werd warm verwelkomt, iets wat deze ervaring gevormd heeft. Positiviteit is de sleutel tot succes. Dit merkte ik ook tijdens de voorbereidingssessies voor de pitch. De jongeren in de top 5 kregen de tijd om de pitch te doorlopen voor de laatste tips met een medewerker van TransferWise en de oud-winnares Rose Dyson.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Wenskaarten met zaden

In mijn pitch vertelde ik mijn toekomstplannen voor Grow a Wish. Op dit moment is Grow a Wish een bedrijf dat wensen letterlijk uit laat groeien en zo geluksmomentjes wilt verspreiden en creëren over de wereld door middel van groeikaarten. Dit zijn wenskaarten gemaakt van speciaal duurzaam gerecycled papier uit Afrika waar kleine zaden in zitten verwerkt. Zo hoef je wenskaarten niet weg te gooien, maar kan de wens op de kaart uitgroeien tot een herinnering in de vorm van een bloem. In de toekomst wil ik mijn bedrijf uitbreiden met een stichting. Aan elke verkochte kaart wordt een percentage gekoppeld voor deze stichting die geluksmomentjes creëert voor mensen die het moeilijk hebben. Momenteel ben ik druk bezig met het zoeken van enthousiaste verkooppunten die met mij geluksmomentjes willen verspreiden.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Mentorsessie met CEO

TransferWise gaf mij de kans om samen met vier anderen te pitchen voor een investering van 10.000 pond. Ik heb helaas niet gewonnen, want Aimee Clint uit Ierland ging met haar start-up ‘Stellas’ met de winst naar huis. Zij maakt boekjes voor kinderen met autisme. Maar ik krijg wel een mentorsessie via Skype met één van de top CEO’s van Innocent, Skype of TransferWise. Ook mag ik een miljoen fee free internationale transacties doen bij TransferWise. Wow!

Nu ik weer thuis ben realiseer ik mij pas wat voor waardevolle ervaring dit is geweest. Ik ga contact houden met alle andere finalisten. Deze ervaring geeft mij onwijs veel energie om door te gaan en anderen te motiveren om ook hun dromen te volgen.

Fabiënne Overbeek

https://transferwise.com/campaign/20under20-finalists